YouFavo: nieuw social media platform

donderdag 11 april 2013


YouFavo mobiele app voor iPhone en Android
Homepage - YouFavo
Homepage - Favo detail

Internetbureau Forwart heeft in opdracht van Twizzer Internet YouFavo ontwikkeld. YouFavo is een nieuw social media platform waarmee het mogelijk is om op ieder moment en op iedere locatie letterlijk alles te beoordelen en te delen met andere YouFavo gebruikers maar ook met Facebook en Twitter gebruikers.

Op YouFavo maken gebruikers hun favorieten (Favo’s) kenbaar; bijvoorbeeld sportclubs, spelers, restaurants, films en boeken. Op gebruiksvriendelijke wijze vullen gebruikers hun eigen profiel met persoonlijke voorkeuren of afkeuringen. Bovendien kunnen Favo's van anderen worden bekeken, om zo bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van bekenden, maar ook om gebruikers met overeenkomstige interesses te zoeken. Gezamenlijk bepalen alle gebruikers wat favoriet is waardoor een actuele top 10 (Tag Top Ten) ontstaat. Favo’s kunnen vervolgens worden gedeeld op Facebook en Twitter om zo de persoonlijke voorkeur via bestaande sociale media netwerken te presenteren.

Perfecte mobiele gebruikservaring

Om YouFavo goed toegankelijk te maken voor een breed publiek is er naast de reguliere desktopversie ook een mobiele website en mobiele applicaties (apps) ontwikkeld voor Android en iPhone. De mobiele website is via de browser van elke smartphone te bezoeken. De YouFavo app is gratis te downloaden in de App Store van Apple en Google Play.

Forwart is verantwoordelijk voor de ontwikkeling het concept, huisstijl, webdesign, vormgeving van de apps en de technische realisatie en hosting van het platform. Via een beheeromgeving kan de opdrachtgever de netwerkactiviteit in de gaten houden en beheren.

Bekijk het resultaat via www.YouFavo.com