Website Rozendorp Lottum

maandag 3 mei 2010


Website Rozendorp Lottum 1
Website Rozendorp Lottum 2
Website Rozendorp Lottum 3

In opdracht van Stichting Rozendorp Lottum heeft Forwart een nieuwe website ontwikkeld. Lottum (in gemeente Horst a/d Maas, Limburg) is hét Rozendorp van Nederland. Liefst 70% van de Nederlandse Rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje. Alles in Lottum ademt rozen; het Rozenkenniscentrum, de fietsroutes, de rozentuinen en het Rozenfestival met in 2008 maar liefst 50.000 bezoekers.

Op 30 april 2010 is de nieuwe website van Stichting Rozendorp Lottum gepresenteerd. De geheel vernieuwde website biedt de bezoeker een goede indruk van Lottum en de toeristische activiteiten van het dorp.

Een belangrijk nieuw aspect op de website is het 'Dagje Lottum'.. Op de pagina is een overzicht te vinden van de diverse mogelijkheden voor toeristen om een dag in Lottum te verblijven. Nieuw op de website zijn tevens de fotoalbums van alle Rozenfeesten en festivals die in het verleden hebben plaatsgevonden. Zelfs beeldmateriaal van het eerste rozenfeest in 1922 is nu op de website te vinden. Naast de fotoalbums is op de gehele website gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal op de pagina’s en bevat de website rozenkaartjes van verschillende soorten Toprozen en ADR-rozen. Binnenkort zal de website ook beschikbaar worden in het Duits en Engels.

Forwart is verantwoordelijk voor het concept, de grafische vormgeving, technische realisatie, hosting en Content Management Systeem van de website. Met het Content Management Systeem (CMS) kunnen de leden van de stichting de website op een gebruikersvriendelijke manier tot in de details beheren zodat deze altijd actueel is.

Bekijk het eindresultaat op www.rozendorp.nl.