Website Overheid in Nederland

dinsdag 17 mei 2011


Overheid in Nederland - homepage
Overheid in Nederland - resultatenpagina

OverheidinNederland.nl streeft naar een meer transparante overheid. Om dit doel te bereiken heeft Forwart een website gerealiseerd met contactgegevens van personen die werkzaam zijn bij overheidsinstellingen in heel Nederland. Van elke Nederlandse gemeente zijn burgemeester, wethouders en raadsleden op de website vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen de gewenste informatie opvragen door te bladeren en in te zoomen op de gewenste gemeente. Tevens is een handige zoekmachine gerealiseerd waarmee in duizenden personen gezocht kan worden.

Per provincie en gemeente zijn statistieken opgenomen. Bezoekers van de website kunnen zelf aanvullingen insturen, zodat op termijn naast het e-mail adres en telefoonnummer van een persoon tevens het LinkedIn, Facebook, Twitter en Hyves profiel via deze website te vinden zijn. Later wordt de website verder uitgebreid met onder andere de informatie van de verschillende Waterschappen.

Forwart is naast de technische realisatie van de website, de hosting en de zoekmachineoptimalisatie tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van 12 logo’s, de vormgeving van de website en het bewerken van het kaartmateriaal. De website is uiteraard voorzien van een gebruiksvriendelijk beheersysteem (CMS) waarmee de website door meerdere redacteuren bijgehouden kan worden.

Per provincie is een aparte domeinnaam in gebruik genomen, waaronder www.overheidinlimburg.nl en www.overheidinbrabant.nl. De overkoepelende website is via www.overheidinnederland.nl te bekijken.