Website High Tech Greenhouse 2020

maandag 8 april 2013


Responsive website - Hightech Greenhouse 2020
Homepage - High Tech Greenhouse 2020
Partneroverzicht - High Tech Greenhouse 2020

Achttien Nederlandse en Duitse bedrijven en kennisinstellingen hebben het het project High Tech Greenhouse 2020 (HTG 2020) opgezet. In HTG 2020 worden innovatieve oplossingen op het gebied van klimaat, energie, licht, substraat en water gecombineerd tot een integraal hightech glastuinbouwsysteem. Internetbureau Forwart heeft voor dit initiatief een professionele website ontwikkeld.

Om de website perfect aan te laten sluiten bij de moderne, innovatieve en agrarische uitstraling van het initiatief is de website uitgerust met moderne technieken en voorzien van een responsive (schaalbaar) website ontwerp. Hierdoor past de website zich automatisch aan de schermgrootte en apparaat van een bezoeker aan waardoor de bezoeker een perfecte gebruikerservaring heeft op zowel smartphone, tablet als pc. Op een apparaat met een groot scherm wordt informatie uitgereider gepresenteerd en speelt fotografie een belangrijkere rol in het ontwerp. Als de website echter bezocht wordt met een smartphone dan worden bepaalde elementen compacter weergegeven waardoor de beperkte ruimte van het beeldscherm toch optimaal benut wordt. Het grote voordeel van een responsive ontwerp is dan ook dat de volledige website op gebruiksvriendelijke wijze op alle apparaten, waaronder mobiele toestellen ontsloten wordt. Dit is met het groeiende aantal mobiele bezoekers dan ook een verstandige keuze van de opdrachtgever en sluit bovendien helemaal aan bij het innovatieve karakter van het High Tech Greenhouse 2020.

Forwart heeft de grafische vormgeving, technische realisatie, content management (beheer van de website inhoud) en hosting verzorgd van de website.

Bekijk de nieuwe website via www.HTG2020.nl.