Website en intranet Rubicon jeugdzorg

woensdag 2 april 2008


Website en intranet Rubicon jeugdzorg 1
Website en intranet Rubicon jeugdzorg 2

Rubicon jeugdzorg is dé jeugdzorgaanbieder in Noord en Midden Limburg en ondersteunt jeugdigen tot 18 jaar bij het opgroeien en hun ouders bij de opvoeding. Bij Rubicon jeugdzorg zetten ruim 250 enthousiaste medewerkers zich in voor een hoge kwaliteit van jeugdzorg. Rubicon heeft voor Forwart gekozen als internet partner. In samenwerking met het communicatiebureau van Rubicon (voor de verzorging van teksten en huisstijl) heeft Forwart een nieuwe website en intranet ontwikkeld.

De website bestaat uit ongeveer tweehonderd pagina’s die overzichtelijk verdeeld zijn over diverse tabbladen die een onderscheid in doelgroep vormen. Rubicon presenteerde onlangs haar nieuwe huisstijl en de opdracht was om de nieuwe website exact aan te laten sluiten bij de huisstijl. Het resultaat is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. De website bevat zeer uitgebreide informatie over de hulpvormen, doelgroepen en de organisatie. Een nieuws en vacature pagina ontbreken uiteraard niet, net als een uitstekend werkende zoekfunctie die voor een website van deze omvang erg nuttig is. Naast de website is Forwart tevens verantwoordelijk voor het concept en de realisatie van een nieuw intranet voor de medewerkers van de organisatie. Het intranet is een belangrijk onderdeel van de organisatie en bevat uitgebreide informatie, richtlijnen, processen, documenten en formulieren die uitsluitend voor medewerkers van de organisatie toegankelijk zijn.

De website en het intranet van Rubicon zijn gebaseerd op de nieuwste versie van het Content Management Systeem (CMS) van Forwart. Die versie van het systeem is in het bijzonder gericht op omvangrijke websites en voorzien van moderne en bewezen technieken. Het systeem genereert zoekmachine vriendelijke pagina’s en voldoet aan de laatste standaarden voor internet pagina’s. De hosting faciliteiten van de website, het intranet en het CMS worden door Forwart verzorgd.

De nieuwe website is te bekijken op: www.rubicon-jeugdzorg.nl