Award vormgeving/webportal voor Hotraco

donderdag 5 juni 2014


Hotraco Agri touchscreen close-up
Hotraco Agri touchscreen en webportal
Hotraco Agri beursstand VIV Europe

Hotraco Agri is onderdeel van de Hotraco Group en ontwikkelt en produceert regeltechniek voor stallen. Op de beurs VIV Europe 2014 heeft Hotraco een revolutionaire touchscreen pluimveecomputer gepresenteerd. Totaal verschillend van voorgaande platformen en bestaande technologieën zet Hotraco Agri met het Fortica systeem de nieuwe standaard in design, veelzijdigheid, rekenkracht en gebruiksgemak.

Vormgeving touchscreen computer

Forwart heeft Hotraco de afgelopen maanden intensief ondersteund bij de realisatie van deze revolutionaire computer. Onze expertise op het gebied van vormgeving en gebruikersinterfaces (UX/UI design) heeft geleid tot een gebruiksvriendelijke touchscreen bediening. De interface en mogelijkheden van de computer zijn tijdens de eerste presentatie op de beurs zeer positief ontvangen.

Revolutionair is de intuïtieve touchscreen bediening die door de gebruiker naar eigen wens kan worden aangepast, vergelijkbaar met de inrichting van de interface van een smart phone of tablet. Door middel van duidelijke symbolen kan een 3D staloverzicht worden samengesteld.

PC management programma

Door het nieuwe PC managementprogramma is het mogelijk de leefomstandigheden van de dieren te optimaliseren en kosten te besparen door zuiniger om te gaan met energie, voer en arbeid. Op advies van Forwart is dit programma webbased uitgevoerd omdat een dergelijke oplossing snel en kostenefficiënt te realiseren is en gebruik maakt van moderne technieken waarmee dit perfect aansluit bij het innovatieve karakter van het nieuwe systeem. Bovendien kan het programma dan zowel op Windows, Mac als bijvoorbeeld Android en Apple tablets gebruikt worden.

De realisatie van de eerste versie van dit programma is in de vorm van een webportal volledig door Internetbureau Forwart gerealiseerd. Door een koppeling met het Fortica platform wordt live data van sensoren interactief weergeven. Gebruikers zien per stal temperaturen, ventilatie, eventuele alarmen en bijvoorbeeld de vulstatus van een voersilo. Bovendien wordt het actuele gewicht van de dieren vanaf dag 1 tot nu in een grafiek weergegeven. Op een vergelijkbare manier is de hoeveelheid gegeven water en voer te zien. Verder kan de gebruiker de live webcam van de stallen bekijken en is er onder andere een weerstation beschikbaar.

Deze informatie wordt in de vorm van widgets gepresenteerd. Hierdoor kan de gebruiker zelf bepalen welke informatie wordt weergegeven, hoe groot en in welke volgorde. Bovendien is het mogelijk om zelf nieuwe widgets toe te voegen en tabellen en grafieken samen te stellen met behulp van de beschikbare data (live en historie).

Award voor innovatie

Op de laatste dag van de VIV Europe 2014 ontving de directeur van Hotraco Group Diederik Fetter de Innovation Award Housing and Farming voor de revolutionaire en innovatieve Fortica touchscreen pluimveecomputer. We feliciteren Hotraco met deze prachtige beloning en zijn er trots op dat Forwart hierin een bijdrage heeft kunnen leveren.

Voor meer informatie over het Fortica systeem kunt u de flyer downloaden.