Unieke website voor Greenport Venlo

dinsdag 8 mei 2012


Forwart heeft voor Greenport Venlo een nieuwe website gerealiseerd. Greenport Venlo is gelegen in het tweede tuinbouwgebied en in de ‘logistieke hotspot’ van Nederland. Greenport Venlo is een vooruitstrevende, duurzame regio in fresh, food, flowers en logistiek met unieke verbindingen en samenwerking tussen ondernemers, overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Medio 2010 realiseerde Forwart een website voor Greenport Venlo. De stichting heeft nu andere doelstellingen en is afgestapt van het zendergerichte karakter van die website. De nieuwe website heeft de stichting wederom door Forwart laten realiseren en bevat een grote hoeveelheid informatie die op een overzichtelijke en uitdagende manier - in de vorm van een magazine - gepresenteerd wordt.

Het grafisch ontwerp van de website sluit perfect aan bij de huisstijl van Greenport Venlo en haar doelgroepen. Om deze doelgroepen nog meer aan te spreken speelt fotografie een belangrijke rol op de website. Juist door het gebruik van deze beelden heeft de site een herkenbare, moderne en frisse uitstraling.

Op de gehele website staat de bezoeker centraal. Dit resulteert in een voorpagina waarop bezoekers in één oogopslag kunnen zien wat het laatste nieuws is op gebied van agro, logistiek en food in de regio Venlo. Aankomende evenementen die aansluiten bij het specifieke interessegebied van de doelgroep worden aantrekkelijk gepresenteerd. De website bevat diverse slimme en moderne elementen waarmee gerelateerde berichten, vergelijkbare onderwerpen en evenementen op een gebruiksvriendelijke manier ontsloten worden. Daarnaast wordt relevante contactinformatie aangeboden van organisaties en initiatieven zodat een bezoeker voor meer informatie over een onderwerp, artikel of thema direct contact op kan nemen. Dit draagt bij aan de loketfunctie die Greenport Venlo vervult. De website bevat bovendien actuele video's.

In de nieuwe website zijn diverse sociale media geïntegreerd: nieuwsberichten op de website kunnen gedeeld worden en de bezoeker kan via Twitter, LinkedIn (vanwege het zakelijke karakter) en Facebook direct reageren op nieuwsartikelen. Evenementen kunnen met één klik in uw agenda geplaatst worden. De website bevat bovendien een koppeling met Google Maps zodat direct duidelijk is waar een evenementen plaats heeft. Door een koppeling met een externe website worden bovendien interessante vacatures en stageplaatsen aangeboden.

Deze website is gerealiseerd op de nieuwste versie van het Content Management Systeem van Forwart. Hiermee onderhouden de redacteuren vrijwel dagelijks de website. Forwart is verantwoordelijk voor de grafische vormgeving, technische realisatie, zoekmachine optimalisatie en hosting van de website.

Op www.greenportvenlo.nl is het resultaat te bekijken.