Spectaculaire website De Lange Horst

maandag 19 oktober 2009


Spectaculaire website De Lange Horst 1
Spectaculaire website De Lange Horst 2
Spectaculaire website De Lange Horst 3
Spectaculaire website De Lange Horst 4

Forwart ontwikkelde een spectaculaire website voor De Lange. De website gebruikt moderne technieken om de bezoeker een unieke ervaring te bieden. De website speelt zich als het ware af in de zaak van De Lange doordat de achtergrond van de website bewegende beelden van het café toont.

De hoofd navigatie van de website bestaat uit roulerende blokjes die willekeurig gepositioneerd worden. Hierdoor heeft de website bij elk bezoek een andere uitstraling en inhoud. De blokjes bevatten koppelingen naar interessante en/of nieuwe pagina’s van de website en bestaan uit afbeeldingen en video fragmenten. De website bestaat onder andere uit een agenda, waarin de actuele activiteiten bij De Lange weergegeven worden. In het fotoalbum zijn beeldimpressies van activiteiten te bekijken. De video pagina van de website is voorzien van een Youtube koppeling. Video fragmenten worden hierdoor in hoge kwaliteit automatisch weergegeven op de verschillende pagina’s. Daarnaast worden Twitter berichten van De Lange automatisch op de website geplaatst. Per november is De Lange tevens gestart met een blog (weblog) waarin een aantal bezoekers van het café gedurende een bepaalde periode gevolgd worden. Een verslag hiervan wordt op de website gepubliceerd.

Mobiele website en toegankelijkheid

Omdat mobiele internetgebruikers doorgaans geen gebruik kunnen maken van de moderne technieken waarmee de website is uitgerust is er tevens een mobiele versie van de website ontwikkeld. Deze versie wordt tevens aangeboden aan bezoekers met gedateerde browsers. Ondanks het inzetten van web 2.0 technieken is de website geoptimaliseerd voor zoekmachines en werken bijvoorbeeld de ‘vorige’ en ‘volgende’ knoppen van de browser zoals dat op een traditionele website ook het geval is.

De doorlooptijd van dit project betreft minder dan 6 weken. Hiermee toont Forwart aan dat het binnen een kort tijdsbestek een omvangrijke website als dit kan realiseren. Forwart is verantwoordelijk de grafische vormgeving, de techniek en een deel van het concept van de website. De website is voorzien van een Content Management Systeem (CMS) waarmee De Lange de website zelf kan onderhouden en uitbreiden. Naast het beheren van alle pagina’s is het ook mogelijk om de homepage blokjes in te richten met het CMS.

De hosting van de website wordt door de vaste hosting partner van De Lange verzorgd. De websites van Forwart zijn altijd maatwerk en erg flexibel waardoor deze zonder problemen op vrijwel elke omgeving ingezet kunnen worden.

Bekijk de website van De Lange op www.delangehorst.nl. Zorg er s.v.p. voor dat uw browser up-to-date is, zodat de volledige functionaliteit van de website tot uw beschikking staat. Ga ook eens met uw mobiele telefoon naar www.delangehorst.nl.