Schaalbare website Xelvin

woensdag 31 juli 2013


Xelvin smartphone
Xelvin home
Xelvin informatiepagina
Xelvin vacatureoverzicht
Xelvin vacaturelijst
Xelvin vacaturedetail
Xelvin LinkedIn
Xelvin vestigingen
Xelvin accountmenu

Xelvin is specialist in het detacheren van ondernemende technici en hanteert daarbij een persoonlijke touch en opereert vanuit 19 vestigingen. Het verhaal van Xelvin is prachtig en daarom wil de organisatie dit graag met de hele wereld delen. Om de communicatie via de website te verbeteren heeft Forwart een nieuwe website voor Xelvin gerealiseerd.

Xelvin staat voor vrijheid en voor eigen keuze. Daarom zijn onder andere de volgende zaken geïmplementeerd in de nieuwe website:

  • Kandidaten hebben een persoonlijke login waarin zij hun eigen e-mail alerts kunnen aanmaken voor de vacatures. Inloggen is mogelijk via Facebook, LinkedIn, Twitter of via een Xelvin account.
  • Xelvin tijdlijn waarop de berichten die van en over Xelvin verschijnen op de verschillende sociale media verzameld zijn.
  • Alle Xelvin collega's hebben hun eigen profiel online, waardoor de website nog persoonlijker is.
  • Door de krachtige (vacature)zoekmachine kunnen kandidaten gemakkelijk hun droombaan vinden op de nieuwe website. Kandidaten kunnen filteren op diverse kenmerken zoals opleidingsniveau en werkervaring.
  • De website is geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor de vacatures van opdrachtgevers beter worden gevonden.
  • Omdat de website responsive (schaalbaar) is ziet deze er perfect uit van telefoon tot bioscoopscherm.

Perfecte gebruikerservaring

De website bevat slimme technologieën voor een perfecte gebruikerservaring en een moderne uitstraling. De website vraagt de locatie van de bezoeker waarna automatisch de dichtstbijzijnde vestiging en regionale vacatures gepresenteerd worden.

Het grafisch ontwerp is gerealiseerd door het merkenbureau van Xelvin en door Forwart geoptimaliseerd en responsive uitgevoerd. De website bevat koppelingen met het vacature- en sollicitatiesysteem van Xelvin waardoor nieuwe vacatures automatisch op de website verschijnen en sollicitaties direct doorgezet worden. Kandidaten kunnen bovendien solliciteren via LinkedIn waarmee hun gegevens met één druk op de knop gedeeld worden met Xelvin.

Verder heeft elke sector een eigen homepage waarop onder andere de eigen vacatures en teamleden gepresenteerd worden. Bovendien is een uitgebreide nieuwsbriefmodule opgezet zodat kandidaten niet alleen via sociale media en e-mail alerts, maar indien wenselijk ook via traditionelere digitale nieuwsbrieven bereikt worden.

Efficiënt in beheer

De website is in het Nederlands en Engels beschikbaar en binnenkort wordt een Duitse versie in gebruik genomen. Het geavanceerde CMS (beheersysteem) van Forwart is ingezet om de uitgebreide website te beheren. Via het CMS kan de opdrachtgever elk onderdeel van de website aanpassen. De geavanceerde afbeeldingsbewerker van het CMS genereert automatisch alle benodigde afbeeldingen, zoals bij de teamleden zowel zwart/wit als kleurenversies in vierkant en diverse ronde formaten op basis van één foto die de opdrachtgever kan selecteren. Hierdoor is een bijzonder hoog afwerkingsniveau mogelijk zonder dat een vormgever telkens beeldbewerkingen moet toepassen. Dat werkt efficiënt en prettig.

De komende periode wordt de nieuwe website voorzien van extra mogelijkheden en naar aanleiding van gebruikerservaringen worden diverse optimalisaties doorgevoerd. Xelvin is onderdeel van de X group waarvoor Forwart inmiddels meerdere websites heeft gerealiseerd.

Bekijk de website via www.xelvin.nl.