Nieuwe webshop MiniTree

maandag 13 oktober 2014

MiniTree is uitvinder en leverancier van kleine fruitbomen. De boompjes in cadeauverpakking zijn leuk voor particulieren en lenen zich bovendien perfect als (relatie-) geschenk. Naast de verkoop van de verschillende soorten fruitbomen levert het bedrijf een assortiment van bijhorende verzorgingsproducten. Forwart heeft voor het in Baarlo gevestigde MiniTree een volledig nieuwe webshop realiseerd.


Screens

Het professionele ontwerp van de webshop sluit perfect aan bij de gewenste uitstraling van MiniTree. Het aanbod van fruitboomjes en aanverwante producten wordt uitgebreid gepresenteerd op de website met informatieve teksten en professionele fotografie. De webshop is uitgerust met moderne technieken en voorzien van een responsive webshop ontwerp. Hierdoor werkt deze multi-screen site op elk scherm en apparaat perfect. Een analyse van webstatistieken bevestigt het nut van een responsive ontwerp. Bijna de helft van het totale aantal bezoekers heeft de website reeds via een smartphone of tablet bezocht. Een responsive webshop leent zich perfect voor zowel de oriëntatie als aankoop van producten. Forwart is specialist in de ontwikkeling van responsive webshops.

Prestashop

De webshop is naar de wens van de opdrachtgever volledig gerealiseerd op een open source e-commerce systeem. In dit geval is gekozen voor Prestashop. In tegenstelling tot het populaire Magento is Prestashop minder omvangrijk en sluit het beter aan bij het bedrijf en assortiment van MiniTree. Het open source systeem is volledig aangepast zodat het perfect aansluit bij de wensen en eisen van MiniTree. De webshop is meertalig uitgevoerd en op korte termijn volgt de Duitse en Belgische versie van de website. De afrekenpagina van de webshop bestaat uit één overzichtelijk en laagdrempelig formulier zodat de klant een bestelling snel kan voltooien en direct kan betalen, bijvoorbeeld via iDEAL. Bovendien is de webshop voorzien van een blog en worden aankomende evenmenten in een agenda gepresenteerd.

Bekijk de responsive webshop via www.minitree.nl