Webshop voor Old School Toys

vrijdag 27 januari 2012


oscprod
osccheckout

Forwart heeft in opdracht van Old School Toys een nieuwe webshop en huisstijl gerealiseerd. Old School Toys is een online winkel gespecialiseerd in artikelen uit de jaren '80 van de vorige eeuw en focust zich vooral op Star Wars artikelen.

De webshop is zowel grafisch als technisch tot in detail uitgewerkt. De volledige catalogus inhoud (duizenden artikelen en productgroepen) van de oude webshop is op inventieve wijze overgeplaatst naar de nieuwe webshop zodat de opdrachtgever hier geen omkijken naar had. Deze gebruiksvriendelijke webshop op basis van het Magento e-commerce platform bevat moderne elementen waardoor de grote hoeveelheid artikelen op een overzichtelijke wijze gepresenteerd wordt.

De nieuwe huisstijl met logo dat Forwart realiseerde sluit perfect aan bij de gewenste Star Wars en jaren ‘80 uitstraling. Op basis van deze huisstijl heeft Forwart de gehele webshop ontwikkeld waardoor de bezoeker zich als het ware waant in de jaren ‘80 en het bezoek aan deze webshop als een beleving ervaart.

Het voltooien van een bestelling verloopt in slechts drie eenvoudige stappen die overzichtelijk op één pagina zijn geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de drempel om een bestelling af te ronden bijzonder laag is waardoor de webshop meer bestellingen zal verwerken. De webshop is voorzien van een iDeal integratie waarmee Nederlandse klanten veilig, betrouwbaar en snel kunnen betalen via hun eigen bank. De meertalige website is voorzien van een Engelse en Nederlandse taalversie. Buitenlandse bezoekers betalen via PayPal.

De webshop is uitgerust met een geavanceerde eBay koppeling zodat de producten ook automatisch op de eBay marktplaats aangeboden worden. Indien een product via eBay verkocht wordt, dan wordt de voorraad in het Magento systeem automatisch bijgewerkt.

Het open source Magento webshop systeem is volledig aangepast zodat het perfect aansluit bij de stijl die Forwart gerealiseerd heeft en de wensen en eisen van de opdrachtgever. Forwart is tevens verantwoordelijk voor de hosting van de webshop.

Bekijk de webshop via www.old-school-toys.nl.