Huisstijl en website voor TVM

zondag 11 december 2011


Forwart heeft in opdracht van Provincie Limburg en de gemeente Maastricht een nieuwe website en huisstijl gerealiseerd voor Tram Vlaanderen - Maasticht. De nieuwe internationale tramverbinding zal in de toekomst tussen de centrale stations van Hasselt en Maastricht gerealiseerd worden. De tram brengt reizigers bijna twee keer zo snel naar hun bestemming dan dat dit nu mogelijk is met de huidige busverbinding.

De website is zowel grafisch als technisch tot in detail uitgewerkt en voldoet aan de webrichtlijnen voor Overheidswebsites. Tevens bevat de website verschillende moderne elementen en uitgebreide informatie over het traject en de voordelen hiervan. De website is daarnaast voorzien van mooie animaties die de essentie van de enorme tijdwinst door de tram in één oogopslag inzichtelijk maken.
De fotografie is in afstemming met de Maastrichtse fotograaf Aron Nijs gerealiseerd. Door de prominente plaatsing van fotografische elementen op de website in zowel Maastricht als Hasselt spreekt de website direct de beoogde doelgroep aan.
Forwart heeft bovendien een huisstijl en logo gerealiseerd voor het project. De huisstijl sluit perfect aan bij de gewenste internationale uitstraling van Tram Vlaanderen - Maastricht. Op basis van deze huisstijl heeft internetbureau Forwart vervolgens de gehele website en diverse communicatiemiddelen ontwikkeld.
Het internetbureau is eveneens verantwoordelijk voor de hosting en de technische realisatie van de website. De website is tevens uitgerust met een modern en gebruiksvriendelijk beheersysteem (Content Management Systeem) waarmee de opdrachtgever zelf de website kan onderhouden, actualiseren en uitbreiden.
Bekijk het eindresultaat via www.tramvlaanderenmaastricht.nl