Website De Doolgaard

De Doolgaard is een ontwikkelingsgerichte Daltonbasisschool in het centrum van Horst met ruim 400 leerlingen aan boord. Binnen het onderwijs op de school staan de pijlers zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en het samenwerken van de leerlingen centraal. Bovendien wordt bij alle lessen uitgegaan van wisselende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het kind.

Encore heeft een nieuwe website voor De Doolgaard gerealiseerd met uitgebreide informatie over de school, het team, en het onderwijs. Daarnaast is de schoolgids volledig gedigitaliseerd en zijn alle veelgestelde vragen gebundeld waardoor de grote hoeveelheid aan informatie overzichtelijk wordt gepresenteerd en snel te raadplegen is. Bovendien is het beheersysteem van de website uitgerust met een formulierenbouwer waardoor de medewerkers van de school zelf uitgebreide formulieren kunnen opzetten en beheren. Zo zijn er formulieren waarmee ouders hun kind kunnen ziekmelden of aanmelden voor tussenschoolseopvang. Deze automatisering ontzorgt zowel de ouders als de teamleden van De Doolgaard.

Meerderheid van alle bezoekers is mobiel

De website is uitgerust met moderne technieken en voorzien van een responsive ontwerp. Hierdoor werkt deze multi-screen site er op elk scherm en apparaat perfect. Een analyse van webstatistieken bevestigt het nut van een responsive ontwerp. Een meerderheid van alle bezoekers (51%) heeft de website reeds via een smartphone of tablet bezocht.

Encore is verantwoordelijk voor de conceptonwikkeling, grafisch ontwerp, technische realisatie, hosting en beheeromgeving waarmee de opdrachtgever de inhoud van de website zelf op een gebruiksvriendelijke manier tot in detail zelf kan aanpassen. Bovendien wordt er via MailChimp periodiek een mooie en overzichtelijk nieuwsbrief verzonden aan alle geïnteresseerden. In het nieuwe schooljaar wordt de website uitgebreid met een intranet voor zowel leerlingen, ouders als teamleden.

Bekijk de website via www.doolgaard.nl