Full-service ticketing
Ticketcrew

Geavanceerd ticketsysteem voor zowel grote evenementen met vele duizenden bezoekers als kleinschalige (locale-) evenementen. Bovendien blinkt het systeem uit in het inplannen van medewerkers/vrijwilligers. Tevens voorziet het systeem in het beheer van (backstage) toegang van o.a. artiesten. Dit alles maakt het systeem van TicketCrew uniek in zijn soort.

logo-ticketcrew.png
Festival ticketcrew.jpg

Full-service evenementenbeheer

Encore heeft voor TicketCrew een. bijzonder geavanceerd systeem gerealiseerd voor de verkoop van tickets. Tevens voorziet het systeem in het inplannen van medewerkers, vrijwilligers en het beheer van de backstage toegang voor artiesten. Deze specifieke wensen zijn in het systeem uitgewerkt tot een gebruiksvriendelijk geheel waarmee  TicketCrew en organisaties van evenementen over krachtige en onmisbare tooling beschikken om op dit vlak elk  event op tot een succes te maken.

Bekijk het resultaat

"Wij waarderen de enorme 
betrokkenheid en passie."

Fred Houben - founder Ticketcrew
Tablets-no-bg-2.png

Samen het verschil maken

In nauwe samenwerking met TicketCrew zetten we gezamenlijk nieuwe plannen uit en wordt flexibel gereageerd op nieuwe wensen vanuit evenementenorganisaties of het toevoegen van extra functionaliteiten. Denk hierbij aan uitgebreide creditering, koppelingen met externe diensten zoals TicketSwap en complexe placering. 

Op frequente basis spreken we de nieuwe ontwikkelingen door. Hierbij kijken we samen naar de vraagstukken op korte termijn en kijken tevens  vooruit  om te zien welke functionaliteiten er op de langere termijn nodig zijn.

Verkoop die kan pieken

Het online verkopen van tickets brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Denk hierbij aan complexe kortingsstructuren, capaciteitsgroepen, betalingsmethodieken met afdrachten en placering.

Bovendien kenmerkt de verkoop zich vaak door een enorm hoge vraag tijdens de verkoopmomenten. Samen met onze hostingpartner TRUE hebben we een optimale serverconfiguratie uitgewerkt. Daarnaast hebben we Cloudflare ingezet om zoveel mogelijk verkeer via hun CDN te laten verlopen. Voor extreem grote events met hoogvolume verkoop hebben we Queue-IT geïntegreerd om een wachtrij te faciliteiten. 


Zeer uitgebreid backend

In het beheergedeelte van Ticketcrew kunnen medewerkers van Ticketcrew en organisatiemedewerkers al hun taken eenvoudig uitvoeren. Naast het beheer van tickets en bestellingen, kan men bijvoorbeeld ook de gastenlijst beheren en zijn er uitgebreide financiële rapportages te bekijken en te exporteren.

Medewerkers- / Accreditatiebeheer

Naast de verkoop van tickets voor (reguliere) bezoekers bevat Ticketcrew een onderdeel waarin vrijwilligers via verenigingen uitgenodigd en ingepland kunnen worden. Ook kunnen leveranciers en artiesten een persoonlijke link toegestuurd worden, waarin ze hun tickets kunnen bestellen.

Deze vrijwilligers/leveranciers/artiesten ontvangen hun eigen e-ticket, wat vervolgens bij de backstage-ingang wordt gescand.  Tevens worden polsbandjes met barcode geprint via speciaal geconfigureerde printers. 

Maatwerk app

Samen met Ticketcrew ontwikkelde Encore een maatwerk app, die zowel als PWA op mobiel als laptop geinstalleerd kan worden. Ook wordt deze app op de scanners (in Android) te installeren; en op Chromebooks te installeren.

Via deze app kunnen medewerkers van Ticketcrew en de evenementenorganisatie op locatie alle taken rondom het scannen en de accreditaties verzorgen.

Ook sturen we via deze app ticket-, polsband- en bonprinters direct aan.

scanapp.png