Steendrukmuseum Valkenswaard

Internetbureau Encore heeft een nieuwe website gerealiseerd voor het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard (Noord-Brabant). De vorige website die reeds in 2005 door Encore was gerealiseerd was toe aan vernieuwing. Het museum is gespecialiseerd in de historische, technische en artistieke kanten van de steendruktechniek en lithografie. Het museum stelt veel interessante objecten ten toon en er zijn diverse audiovisuele presentaties te bezichtigen. De uitgebreide collectie omvat onder andere affiches, etiketten, poƫzieplaatjes, kunstlitho's, boekillustraties en cartografie.

Om de nieuwe website perfect aan te laten sluiten bij de ambities van het museum en de daarbij horende uitnodigende, toegankelijke en professionele uitstraling is deze uitgerust met moderne technieken. De website is bijvoorbeeld responsive (schaalbaar) opgezet. Hierdoor past de website zich automatisch aan de schermgrootte en apparaat van een bezoeker aan waardoor de site op een smartphone, tablet en normaal systeem perfect werkt. Op een smartphone wordt bijvoorbeeld een knop opgenomen die gekoppeld is aan navigatiesoftware van een mobiele telefoon. Hierdoor kan een bezoeker direct en gebruiksvriendelijk navigeren naar de locatie van het museum in Valkenswaard. Bovendien is de website dusdanig ontworpen dat de volledige breedte van een groot breedbeeldscherm optimaal benut wordt.

De steendruktechniek en expertise van het museum komen uitgebreid tot uiting binnen de nieuwe website. Op de homepage wordt het museum aantrekkelijk gepresenteerd en kan de bezoeker direct een keuze maken uit de belangrijkste informatie van de website, bijvoorbeeld bezoekersinformatie of de collectie. Bovendien is de website voorzien van een webshop waar bezoekers onder andere eenvoudig boeken en originele lithografieƫn kunnen bestellen en online betalen.

Door een indeling van pagina's in blokjes wordt de hoeveelheid informatie overzichtelijk en aantrekkelijk ontsloten. Door een koppeling met Facebook en Twitter ontstaat een leuk overzicht van actuele items.

Encore heeft samen met de opdrachtgever het concept bedacht en is verantwoordelijk voor de uitwerking: grafisch ontwerp (webdesign), technische realisatie (webdevelopment) en hosting van de website. Via het gebruikersvriendelijke beheersysteem kan de opdrachtgever de volledige website zelf onderhouden.

Bekijk het eindresultaat op www.steendrukmuseum.nl.