Rubicon jeugdzorg

Rubicon jeugdzorg is dé jeugdzorgaanbieder in Noord en Midden Limburg en ondersteunt jeugdigen tot 18 jaar bij het opgroeien en hun ouders bij de opvoeding. Bij Rubicon jeugdzorg zetten ruim 250 enthousiaste medewerkers zich in voor een hoge kwaliteit van jeugdzorg. Rubicon heeft voor Encore gekozen als internet partner. In samenwerking met het communicatiebureau van Rubicon (voor de verzorging van teksten en huisstijl) heeft Encore een nieuwe website en intranet ontwikkeld.

Website

De website bestaat uit ongeveer tweehonderd pagina’s die overzichtelijk verdeeld zijn over diverse tabbladen die een onderscheid in doelgroep vormen. Rubicon presenteerde onlangs haar nieuwe huisstijl en de opdracht was om de nieuwe website exact aan te laten sluiten bij de huisstijl. Het resultaat is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. De website bevat zeer uitgebreide informatie over de hulpvormen, doelgroepen en de organisatie. Een nieuws en vacature pagina ontbreken uiteraard niet, net als een uitstekend werkende zoekfunctie die voor een website van deze omvang erg nuttig is.

Intranet

Naast de website is Encore tevens verantwoordelijk voor het concept en de realisatie van een nieuw intranet voor de medewerkers van de organisatie. Het intranet is een belangrijk onderdeel van de organisatie en bevat uitgebreide informatie, richtlijnen, processen, documenten en formulieren die uitsluitend voor medewerkers van de organisatie toegankelijk zijn.

Content Management

De website en het intranet van Rubicon zijn gebaseerd op de nieuwste versie van het Content Management Systeem (CMS) van Encore. Die versie van het systeem is in het bijzonder gericht op omvangrijke websites en voorzien van moderne en bewezen technieken. Het systeem genereert zoekmachine vriendelijke pagina’s en voldoet aan de laatste standaarden voor internet pagina’s. De hosting faciliteiten van de website, het intranet en het CMS worden door Encore verzorgd.

De nieuwe website is te bekijken op: www.rubicon-jeugdzorg.nl