Website & app 
radio vastelaovend

Radio Vastelaovend is een begrip in de gehele provincie Limburg. Gedurende de carnavalsperiode trekt de non-stop online radiozender talloze luisteraars. Wat het station uniek maakt, zijn o.a. de eigenzinnige playlist en een scala aan extra's, waaronder de Top11, live-evenementen, en boeiende extra functies die beschikbaar zijn via de app van het radiostation.

Radiovastelaovend.png
Vastelaovend.png

Overal met gemak 
te beluisteren

Dankzij een vernieuwde vormgeving met een gebruiksvriendelijke UX-interface heeft het radiostation nu de capaciteit om een brede en diverse doelgroep van luisteraars te bedienen. De stream is continu beschikbaar via de website, app en directe links. Bovendien maakt het gebruik van native streamingfuncties het mogelijk voor zowel iOS- als Android-gebruikers om carnavalsmuziek naar hun eigen apparaten te streamen.

Bekijk en beluister Radio Vastelaovend

Limburg-app-bouwen.png

Radio Vastelaovend als APP installeren

Om zowel de website als de (PWA-) app van Radio Vastelaovend te ontwikkelen, hebben we gebruikgemaakt van geavanceerde technologieĆ«n zoals Vue.js. Door deze slimme benadering is het mogelijk om de applicatie te installeren op mobiele apparaten, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de diensten van Radio Vastelaovend. Bovendien is het door deze technologie mogelijk om de stream naar externe apparaten te sturen, waardoor luisteraars een optimale en flexibele ervaring  beleven, zowel via de website als de web-applicatie.

Ook een app ontwikkelen?

Slim maatwerk voor beheer

Het beheer van de uitgebreide content op de website van het online radiostation is moeiteloos te regelen met behulp van het Encore CMS. Met dit systeem is het o.a. eenvoudig om de Top11 te beheren. Alle wekelijkse aanpassingen worden automatisch doorgevoerd in de hitlijst. Bovendien zijn alle tracks voorzien van albumillustraties en voorzien van een Spotify-link.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

maatwerk-software-limburg.png

Handige en leuke gimmicks

Naast de basisfuncties vraagt een vastelaoves-app natuurlijk om leuke extra's en functionaliteiten. Om een nog grotere betrokkenheid te creƫren, hebben we een handige bestelfunctie aan de app toegevoegd waarmee tijdens carnaval eenvoudig een bestellijst van drinken en eten kan worden bijgehouden. Daarnaast is de app uitgebreid met een heus Limburgs Soundboard waarmee soundclips zowel gemixt met de stream als los kunnen worden afgespeeld.

Snel naar Radio Vastelaovend