Praedé kappers

Enige jaren geleden realiseerde Encore een website voor Free Style Haarmode. Sinds afgelopen donderdag heeft de kapsalon een nieuwe naam: Praedé. Bij deze nieuwe naam hoort tevens een nieuwe strategie, stijl en logo waardoor de oude website niet meer aansloot bij Praedé. Encore heeft daarom een nieuwe website ontwikkeld voor deze moderne kapsalon.

Het grafisch ontwerp van de website bevat een diversiteit aan fotografie. Op de homepage worden de meeste foto’s in grijstinten weergegeven. Met intervallen licht één van de foto’s op in een kleurrijke variant.

De website bevat informatie over de salon, inclusief een interactieve routekaart. Tevens heeft elke kapster een eigen pagina waarop korte informatie over de kwaliteiten en persoonlijke kenmerken opgenomen kan worden. Het fotoalbum van de website toont grote foto’s en is voorzien van diverse animaties. Daarnaast bevat de website een blog (weblog) waarop de eigenaar – Cay Kleeven – en zijn kapsters op regelmatige basis korte artikelen schrijven over de ervaringen in de salon en alles wat daaraan gerelateerd is.

De website is voorzien van een beheer omgeving (Content Management Systeem – CMS) waarmee Praedé de website zelf tot in de details kan beheren. Naast de implementatie van het CMS is Encore verantwoordelijk voor de grafische vormgeving, de technische realisatie en de hosting van de website. De huisstijl en het logo zijn elders ontwikkeld.

Bekijk het eindresultaat opwww.praede.com.