Lekker Groen Doen

Internetbureau Encore heeft in opdracht van het Citaverde college en NME Regio Venlo een nieuwe website en huisstijl gerealiseerd voor ‘Lekker Groen Doen’. De website presenteert arrangementen op het gebied van natuur- en milieueducatie in Noord-Limburg en is vooral gericht op het onderwijs. Bij alle arrangementen staat inhoud, actualiteit en aantrekkelijkheid voor kinderen centraal. Het aanbod sluit aan bij verschillende thema’s zoals natuur en landschap, water, gezond voedsel, duurzame energie en grondstoffen en Cradle to Cradle.

Via de nieuwe website krijgen leerkrachten een overzichtelijk beeld van regionale en landelijke arrangementen. Ook biedt de website hen direct inzicht in de inhoud, kosten, locatie, duur en organisatie van een activiteit. Vanuit de website kan een leerkracht rechtstreeks contact opnemen met de betreffende aanbieder van een arrangement. De website bevat een aantal regionale top arrangementen. Om arrangementen van heel Nederland te bekijken is een koppeling met de Groengelinkt software gerealiseerd. Hierdoor is naast het regionale aanbod ook het landelijke aanbod ontsloten in de website.

Het moderne ontwerp van de website sluit perfect aan bij de nieuw ontwikkelde huisstijl. Door prominent gebruik te maken van professionele foto’s en kleurrijke iconen krijgt een bezoeker van de website direct een goede indruk van de mogelijkheden. Het logo en kleurstellingen zijn in drie varianten gerealiseerd: een oranje variant voor Lekker Groen Doen, een paarse variant voor NME Regio Venlo en een groene variant voor de Natuuragenda Limburg.

Encore is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, huisstijl, webdesign, technische realisatie en hosting van de website. Via een gebruiksvriendelijk beheersysteem kan de opdrachtgever zelf de hele website bijhouden.

Bekijk de nieuwe website via www.lekkergroendoen.nl en www.nmeregiovenlo.nl.