Inzicht in een gezonde groei voor Keizers Organic Plants!

Keizers Organic Plants is de Europese marktleider in biologische preiplanten. Timing is essentieel, je moet gedurende het hele proces van zaaien tot oogsten de juiste handelingen op het juiste moment uitvoeren.

Encore heeft hiervoor samen met Keizers Organic Plants een applicatie ontwikkeld die het hele proces van zaaien tot oogsten inzichtelijk maakt. Door middel van de applicatie kan Keizers Organic Plants efficiënter werken en is er aanzienlijk minder kans op fouten.

Logo Keizers_organic_plants.png
DJI_0034-scaled.jpg
tablets-keizers.png

Onze aanpak in dit project

Encore heeft samen met Keizers Organic Plants geanalyseerd wat er allemaal speelt in het gehele process omtrent de biologische preiplanten, denk hierbij aan inkoop & verkoop, zaaien, oogsten en voorraad bijhouden. Op basis van een grondige analyse heeft Encore wireframes ontwikkeld en deze gedeeld met Keizers Organic Plants. Hierdoor konden we vooraf beoordelen of deze aanpak geschikt en effectief zou zijn voor het eerste seizoen.

Door nauw samen te werken, heeft Encore een applicatie kunnen ontwikkelen die perfect aansluit op het proces en gereed was vóór de start van het nieuwe preiplantseizoen.

Digitalisatie voor efficiëntie

Het was voor Keizers Organic Plants van belang om hun proces te digitaliseren, niet alleen om de kans op fouten te verminderen, maar ook om het gehele proces te vereenvoudigen én te versnellen. Samen hebben we een applicatie ontwikkeld om dit proces te ondersteunen, maar ook om beter inzicht te creëren in dit proces. Denk hierbij vooral aan offertes/orders, facturen, leveringen, fust en voorraad.

Ook het plannen is een stuk makkelijker geworden omdat er duidelijk inzicht is in wat er nog gezaaid moet worden en wat er te rooien is, deze informatie is perfect terug te vinden in het zaaischema.

tablets-keizers-2.png

Real-time inzicht in de planning

Een van de belangrijkste eisen van Keizers Organic Plants was een beter inzicht in de voorraad, maar vooral inzicht in de benodigde voorraad aan de hand van de verkooporders. Preiplanten moeten eerst groeien voordat ze geleverd kunnen worden dus worden de zaaiingen gebaseerd op de bestellingen in de toekomst. Hievoor is het dus cruciaal om bij te kunnen houden wat er op voorraad is in x maanden, en wat er nog geplant moet worden om de verkooporders te kunnen leveren.

De applicatie biedt nu een overzicht waarin precies te zien is wat er wanneer gezaaid moet worden en waar er tekorten dreigen te ontstaan. Dit bespaart veel uitzoekwerk en voorkomt fouten.

Zodra de preiplanten volgroeid zijn, zullen deze gerooid en geleverd moeten worden. Hiervoor is een planningstool ontwikkeld die inzicht geeft in de te leveren bestellingen. Deze planning voedt vervolgens de tablet die de rooiers gebruiken om de juiste bestellingen te rooien.

De juiste informatie altijd bij de hand, ook op het land!

Wanneer de preiplanten groot genoeg zijn moeten ze gerooid worden zodat ze geleverd kunnen worden aan de klanten. Logischerwijs besteden de medewerkers die dit doen veel tijd op het land en niet op kantoor. Vanuit daar ontstond de wens bij Keizers Organic Plants om deze informatie beschikbaar te maken op een tablet. Hiermee kunnen de rooiers vanuit de tractor per dag inzien wat er gerooid moet worden, direct deze rooingen registreren en ervoor zorgen dat alles geregistreerd is voor levering.

preiteelt.jpeg