Interactieve presentatie 
historie Horst

In het atrium van de Lambertuskerk in Horst wordt de geschiedenis van het dorp gepresenteerd via een (interactieve) expositie. Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen de Stichting Beheer Kunstschatten Sint Lambertus, het kerkbestuur, de lokale LGOG-afdeling en museum De Kantfabriek in Horst. De permanente expositie in het atrium omvat vijf zuilen en een digitaal scherm, gerealiseerd door Encore, waarop de geschiedenis van Horst en de kerk wordt verteld. Daarnaast biedt de schatkamer in de crypte een vergelijkbare interactieve presentatie waarin de kunstschatten worden tentoongesteld.

Scherm­afbeelding 2024-05-31 om 10.44.10.png

Interactieve presentatie 

Zowel in het atrium als in de crypte van de Sint Lambertus Kerk in Horst zijn interactieve presentaties geplaatst die de geschiedenis en kunstschatten van het dorp tentoonstellen. Via een touchscreen kunnen bezoekers uitgebreide informatie opvragen over verschillende tijdsperioden en objecten, weergegeven op overzichtelijke pagina's. Beide presentaties zijn volledig vormgegeven in de huisstijl van de expositie.

DSC04256.jpg

Eenvoudig te beheren

Beide presentaties zijn eenvoudig te beheren via het beheersysteem van Encore Digital Agency. Dit maakt het gemakkelijk om nieuwe objecten of tijdsvakken toe te voegen. Dankzij slimme cachingtechnieken werkt de interactieve presentatie snel, zelfs bij beperkt bereik in de kerk. De door SAM Office geïnstalleerde schermen zijn bovendien geoptimaliseerd voor buitengebruik.

Ook een interactieve presentatie op maat?