Enorme tijdwinst in traceability voor Comé!

Traceerbaarheid is van wezenlijk belang voor de voedselveiligheid. Zo ook bij Comé in Horst, waar champignons verwerkt worden voor de voedselmiddelenindustrie en groothandels.

Om aan alle strenge eisen omtrent de voedselveiligheid te kunnen voldoen registreerde Comé veel zaken op papier. Dit werd vervolgens gegroepeerd en opgeborgen in klappers. Het bijhouden en controleren van dit systeem kostte vele uren werk van medewerkers en externe consultants. Daarnaast was ook het opzoeken van grondstoffen of eindproducten in dit systeem omslachtig en tijdrovend.

logo-come.png
header_mushrooms.jpg

Track & Trace zonder adminstratieve rompslomp

Encore heeft voor Comé een Track & Trace systeem ontwikkeld. Hierin wordt exact van grondstoffen en verpakkingen bijgehouden voor welk eindproduct het gebruikt werd. Dit met zo min mogelijk registratiehandelingen voor het personeel om de impact op de productiviteit en de kans op fouten te minimaliseren.

Het is nu mogelijk om met elk batch- of registratienummer de grondstof, verpakking of eindproduct op te zoeken. Het systeem toont vervolgens exact welke grondstoffen en verpakkingen er voor welke producten gebruikt zijn. Uiteraard is er ook inzicht in datums en tijden waarop het gebruikt is en is er inzicht in de andere producten binnen dezelfde batch.

"Uitgaande van track en trace kan ik wel zeggen dat het enorm veel tijdwinst oplevert. Onze traceability is 95% sneller dan voorheen, een enorme winst dus! Daarnaast is de traceerbaarheid met 50 % verbeterd."

Marc Spreuwenberg - Directeur Comé
mushrooms_2x.jpeg

Fikse besparing van tijd en kosten

Naast het verbeteren van de traceerbaarheid bespaart dit ook kosten. Doordat de gegevens direct beschikbaar zijn, kost het bijhouden en controleren van deze gegevens aanzienlijk minder tijd. Daarnaast is het opzoeken zo eenvoudig dat op cruciale momenten direct het gewenste inzicht beschikbaar is.

Maatwerk software